Fittan frågar Carolina Hemlin

Carolina Hemlin är en av de två briljanta chefredaktörerna på RFSU:s tidskrift Ottar. Hon har dessutom ett förflutet på tidskriften Bang. En kan alltså säga att Carolina lever den textälskande feministens våta dröm. Hon är dessutom ordet tuff personifierad så därför, allra käraste Carolina, vi vill fråga dig:

Vilket är ditt favoritord för det kvinnliga könsorganet?
– Det finns inget annat ord än fitta som innefattar hela könsorganet på ett lika bra sätt och dessutom signalerar sex och kåthet. Jag hoppas det kommer reclaimas helt bort från sin skällsordsstatus så småningom. Det låter hårt, men fint! Ordet fitta måste inte bli rumsrent men det vore bra om fler vågade ta ordet i sin mun.

Är det viktigt att snacka fitta?
– Ja, det som inte pratas om blir tabuiserat och skambelagt. Ut med orden, bara.

Berätta gärna om ett härligt eller hemskt fittminne, eller både.
– Det var häftigt ur ett större perspektiv texten Klitoris – The Story som Kristina Hultman skrev för Ottar 2008 vann Europeiska kommissionens svenska pris ”För mångfald mot diskriminering”. Artikeln handlade om att klitoris är mer avgörande för kvinnors sexuella njutning och hälsa än alla tidigare har förstått, eftersom klitoris fram tills idag helt galet nog har varit ett av kroppens mest outforskade organ, och i artikeln krävdes att Nobelpriset ska gå till klitoris-forskaren Helen O´Connell.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s