fff granskar Encyclopedia Erotica – del sex

Vi lämnar C bakom oss med Cunnilingus med färskt i minne och jobbar vidare med denna granskning av 60-talets framställande av det kvinnliga könet. Förutom ständigt återkommande bilder på halvnakna kvinnor från konsten så får man leta med ljus och lykta efter kvinnoperspektiv i texterna. Defloration dyker upp i dagens inlägg, jag vet inte om jag skall skratta eller gråta (gör nog båda) och funderar verkligen om det var så här min mamma kände inför att för förstå gången bli ”deflorerad”? Nej, det tror jag inte, men börjar då undra vad dom fått detta ifrån…. Nåja, jag ska låta er själv läsa.

DEFLORATION. Sprängningen av mödomshinnan, varmed menas förstöring av hymnen, i allmänhet till följd av samlag. Defloration innebär även en svår kränkning av den unga flickans narcissistiska känslor, ty den återuppväcker kastrationskomplexet och utlöser aggressiva impulser gentemot mannen.

Denna motdrift uppträder som hämmande faktor i samband med orgasmen. Men blott i patologiska fall sträcker det sig dessa faktorer utöver det första samlaget och förvandlar ovilja till hat.

Dessa motreaktioner är i allmänhet så häftiga och djupgående, att den äkta mannen förr i tiden försökte undvika dem genom att överlåta deflorationen åt prästen eller sin godsherre. På så sätt undgick han ”kvinnans ihållande hämndkänsla för tillfogad smärta”.

Annonser

One thought on “fff granskar Encyclopedia Erotica – del sex

  1. usch alltså. usch! det är svårt att veta var en ska börja, hela texten är ju chockerande bisarr! Kanske allra mest: ”Dessa motreaktioner är i allmänhet så häftiga och djupgående, att den äkta mannen förr i tiden försökte undvika dem genom att överlåta deflorationen åt prästen eller sin godsherre. På så sätt undgick han ”kvinnans ihållande hämndkänsla för tillfogad smärta”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s