De tog en penna och strök över deras tags och skrev Fittcrew

Jag blev så himla sugen på att få veta mer om Fittcrew, som tur var fanns svaren bara ett mail bort.

När startade ni Fittcrew? Och varför?
– Fittcrew startade 2002 i en ateljé i Göteborg. Två brudar som lackade ur på att all konst och alla tags var dudes och deras snoppego. De tog en penna och strök över deras tags och skrev Fittcrew. På den banan är det.

Fittcrew gick sen som ett ”fuck-off”community sen 2002. Så det finns allt ifrån folk som åker bräda, graffar, dj:ar och dansgrupper.


Är ni fortfarande verksamma?
– Verksamheten med dans, som är den som jag har mest koll på, är inte megaaktiv men finns. Från 2003-2009 startade jag upp dansgrupper ”in the name of fittcrew” i Malmö, Umeå, Uppsala, Göteborg, Stockholm och Minneapolis. Sen har dessa fortsatt på olika sätt. Breakscenen i Göteborgg och Stockholm är nog den som är störst. Vi hade senast schemalagda lektioner i höst. Vi har dock haft lokalproblem och så vidare men kommer nog att köra igång igen i höst.

Tar ni emot nya medlemmar? Får vem som helst vara med?
– Alla är välkomna att vara med och dansa. Man kör sitt egna race liksom, träna alltid hela tiden, eller kom ibland. 2005 körde FCB, som det hette här i Göteborg, en show och då satsade ju alla som fan. Det var en entimmesshow på Världskulturmuseet.

Alla som definierar sig som kvinnor eller trans är välkomna till FC.

Gör ni er egen koreografi ihop, eller har ni en danslärare?
– Här i Göteborg har jag hållt i den mesta träningen. Men vi har även bytt koreografer och lärare. Allt handlar om den kunskap du har. Jag kör break och andra har tagit de andra hiphop-inriktningarna som newstyle eller locking. Även akro och sånt.

Det viktigaste är väl att se FC som ett stort jävla nätverk. Men på grund av mycket uppträdande och uppmärksamhet kring dansgruppen så tror många att bara det är FC. men det är mycket mycket större. Och det är ju skitbra. Fittcrew är det bästa som hänt mig!

MVH ikz

Gbgs gamla blogg:
http://fittcrewgbg.blogg.se/

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s