Bäst om familjebildning

Den här boken är ett måste för alla som gillar att tänka utanför boxen. Den är snygg, smart och skitviktig. Familjeboken handlar om att familjer kan se ut på många olika sätt och att barn kan bli till på lika många olika sätt. Efter att ha läst den här vill jag bara slänga alla andra barnböcker på temat ”så här blev du till”.

Författare är Eddie Summanen och tecknar gör C. Kåberg. Förlaget heter Vombat och för er som inte spanat in dem, gör det! De ger ut queerfeministiska barnböcker. Say no more!

Kolla här, först har de beskrivit konstgjord befruktning och många olika varianter på vad som kan ligga bakom det. Sen kommer det här:

”Mannens snopp kramas om av kvinnans snippa”. Underbart. Hej då fittpassivitet!
På uppslaget efter detta läser jag en fantastiskt beskrivning av adoption.

Jag skulle vilja att alla familjer läste den här. Jag skulle vilja att alla institutioner där barn finns var utrustade med Familjeboken… Jag skulle vilja skicka ut den i universum. Jag skulle… Okej, ni fattar grejen. Den är bäst!

P.s. ”En familj kan vara en katt och en människa. En familj kan också vara två bästa kompisar”.

Annonser

6 thoughts on “Bäst om familjebildning

  1. Alltså, jag älskar verkligen hur det är skrivet, men bilderna SKRÄMMER mig O___O Stackars barn som måste läsa böcker där två tanduppsättningar smälter samman och bara väntar på att få attackera en intet ont anande läsare.

    • Tack för kommentaren. Ja det kan en ju tycka såklart men själv tycker jag bilderna är så fina. Tänker att det finns så många olika sorters barnillustrationer och det är ju tur det. Ha det gott!

  2. Mina barn som också läser boken tycker bilderna är jättefina, äldsta sa en gång att de var ritade nästa lika som hon ritar och tyckte det var lite häftigt. Kanske för vissa, vuxna och barn, faller inte illustrationerna i smaken. Men kanske är det vi vuxna som regerar starkare än barnen, för att vi förväntar oss mer ”mjuka och fina” bilder i dessa typer av barnböcker?!?!? Men, hoppas att det släpps en mängs fler familjeböcker av denna typ med andra illustrationer så att en, var och en, kan känna sig bekväm i sitt val! / fff-erica (som ej skrivit inlägget ovan)

  3. Nej, fittan är inget hål! | fitt for fight

  4. Åhh vad jag blir lycklig i hjärtat o själen när jag läser era fina inlägg! Superbok ska verkligen köpa den o ha hemma när ”krulla” talet kommer på tal…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s