fff granskar Encyclopedia Erotica – del tio

Jag läser, jag kokar, jag är inte förvånad.. tyvärr. Men här kommer det…

Erogena zoner – I det mångfacetterade kärlekslivet är de erogena zonerna underkastade stora individuella differenser. Hon mannen är det starkt begränsade och återfinns mestadels i de anala och labiala regionerna. Hos kvinnan finns det dock åtskilliga och synnerligen aktiva erogena zoner. Orgasmen kan förändra färgen på hud och bröstvårtor. ”Vanligast befinner sig kvinnans erogena zon i närheten av klitoris” (Freud) Libidon måste följaktligen överföras från klitorisområdet till den egentliga könszonen, till livmoderhalsen. (!?#?!GRR#) Hos många kvinnor äger denna överföring aldrig rum – eller upphör – och retelsen binds en gång för alla i klitoris. Därav följer olika former av frigiditet (- dyspareuni)

Slog det aldrig Freud o co att de kanske var lite fel ute i sin analys om kvinnor sexuella kroppar om överföringen ”hos många kvinnor” aldrig ägde rum, att det fanns fler, bättre, förklaringar på kvinnors kroppar och lustar. Inte för att misskreditera vaginala orgasmer ( I wish I could have them), men det finns fler sätt – alla lika bra. 

fff anmärkning: dyspareuni som jag i helhet kommer att återkomma till (men som är ett tungt inlägg att skriva) kan jag i korthet beskriva enligt encyklopedin som

psykisk störning i kvinnans underliv, vilken yttrar sig i frigiditet. /…/ – och oförmåga att vid det vaginala samlaget uppnå orgasm. /…/ De kvinnor, som lider av dyspareuni, kan indelas i följande grupper: 1) Den absoluta frigida kvinnan: motvilja eller passivitet, ingen initial vällustkänsla, ingen orgasm, ingen specifik genital förnimmelse. 2) Den relativt frigida kvinnan: begäret är svagt, orgasmen uppnås sällan och är knappt märkbar 3) Den lidelsefulla, men frigida kvinnan: Trots hennes begär når hennes initial vällustkänsla inte slutsteget, orgasmen. 

Annonser

One thought on “fff granskar Encyclopedia Erotica – del tio

  1. men hallå, jag kan inte ge exakt källa på det nu men jag har läst det på många kloka ställen. det finns INTE två olika sorts kvinnliga orgasmer. Det finns bara en.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s