fff <3 Pride

Den här veckan är det Pride-festival i Stockholm. För de flesta kanske det mest verkar som ett enda stort jippo för att få klä sig lite spexigt och festa loss. Och visst är de inslagen härliga och livsbejakande på nåt vis. Men Pride är så mycket mer. Det är politik, det är aktivism, det är forskning, det är konst och ja, vad är det inte?

I år går festivalen av stapeln mitt i stan, i Kungsan och Kulturhuset, och lördagens parad går i motsatt riktning mot tidigare, från Zinken till Sergel. Nytt för i år är att det är gratis också, så nu finns ingen ursäkt att inte ta för sig av kunskapen, sällskapet och underhållningen som bjuds. Så kolla nu in programmet på Pride Sergel (speciellt programpunkten Fittan i fokus som vi återkommer till).

Pride behövs för att det fortfarande i många hörn av världen, inklusive vårt eget, finns de som menar att tjejer inte ska få slicka fitta. Att de som ändå gör det ska fängslas, stenas, förolämpas, diskrimineras eller ”bara” botas från sina homosexuella begär. Att en så enkel sak som att njuta av fitta kan provocera till våldsyttringar och hat. Därför behövs Pride, glöm inte det.

Kram och kärlek, ha en bra och upplysande Pride-vecka!

Annonser

4 thoughts on “fff <3 Pride

  1. Kära fittaktivister, har ni läst boken våtmarker? Om inte, gör det omgående! Ett litet boktips från en fittaktivist till en anna, ninaninananana..(boktipset melodin)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s