Menskoppen – en hyllning/handvisning/reklamserie tillägnad dig

Tack bästa Karolina Bång för att vi får låna din eminenta serie!

P.S Vill ni kolla in Karolina live och befinner er i Stockholm denna vecka, så kan ni gå till Kulturhuset imorgon torsdag klockan 16.00 och kolla in Cowgirls for everyone. (Det ska jag!)

Annonser

18 thoughts on “Menskoppen – en hyllning/handvisning/reklamserie tillägnad dig

 1. Har det senaste halvåret sett så rackarns många hyllningar till denna kopp att jag inser att det är dags att testa. Vilken är bäst och var beställs den, nån som vet?

  • Det finns nog ingen kopp som generellt ät bättre än andra. Det gäller bara att hitta en som passar just din fitta. Googla på menskopp eller m-kopp så hittar du försäljning över nätet. Var sen inte ledsen om det inte funkar perfekt med den första, kanske måste du prova flera. Vissa får det aldrig att funka heller, men lite tålamod rekommenderas innan koppen förkastas helt. Puss!

 2. Fast jag blir lite trött på det här ”Åh det är så bra, man kan sex med den”. Man kan ha sex utan något som stoppar upp blodet också. Jag förstår inte varför alla tycker det är så äckligt. Visst om man är rädd för blod, då kanske man inte ska sexa loss, men det är ju inte egentligen äckligare än en utlösning med lite mensblod.

  Att uppfinna saker som går att ha sex med känns liksom lite som att man gör det för männens skull, som att de ska slippa se massa blod på snorren (nu var jag lite heteronormativ, jag vet).

 3. Självklart måste jag hitta något att anmärka på. Sitter inte koppen lite högt upp på bilden? Annars är det ju helt fantastiskt att det finns en serie om menskoppen.

 4. Men det kan vara oskönt att ha sex när man har mens eftersom allt blod och slem gör att man inte känner ett skit, så det behöver inte vara för partnerns skull som man föredrar blodfritt sex 🙂

  • Intressant också hur en ser på koppen! För mig är den stora vinsten med koppen att jag knappt märker att jag har mens. Jag kan inte använda tampong pga sköra slemhinnor och binda är ju ingen hit. Inte heller i sexuella sitationer. Så där har i och för sig menskoppen en shysst funktion för min del, för det känns sällan särskilt hett att ha en binda mitt i sexet. Oavsett sexform.

 5. Det finns de som sätter koppen högre upp, alla är vi ju olika och för en del funkar det inte att ha den för lågt ner. Jag som har vestibulit kan inte ha den alltför nära öppningen, men den funkar lika bra ändå, läcker inte alls. Vill tipsa om http://menskoppen.se/, där finns sjukt mycket bra fakta!

  • Det har jag inte tänkt på, men klart koppen kan sitta olika. Vi är ju olika och så också våra fittor. Skönt också att höra att menskoppen funkar även vid vestibulit för dig. Tack för tipset!

 6. men varför går den inte att köpa på apoteket då? jag känner mej så hemskt osäker på vilken sort och storlek jag ska välja och skulle helst vilja prata med någon i en butik…

  • Jag vet inte helt varför den inte säljs på apotek idag, det är märkligt. Kanske för att en kopp kan användas i 15 år = inte så pengatjänande att sälja. Eller att menskoppen fortfarande inte ses som ett vanligt mensskydd. Men det finns jättebra sidor på nätet som säljer menskoppar där en kan läsa massa frågor och svar + tips. Sen tror jag det bara är att chansa, och testa en annan storlek/annat märke om den inte passar. Jag gick på de rekommendationer som fanns (typ ålder, om fött barn, om blöder rikligt) och min första kopp passade bra från start. Sensmoralen i mitt svar är – var inte rädd för att testa!

 7. ååå menskopp =) När mensvärken har gått över så får jag påminna mig om att jag har mens. Menskopp är något av det bästa som finns. Skrivit det innan men det tåls att skrivas igen, Sören vad bra blogg!

 8. Sexa till det under mensen? | fitt for fight

 9. Ett svar till Malin är ju att på m-kopp.se kan du skicka tillbaka din menskopp inom tre månader om den inte passar dig, så får du en annan storlek. Win-win! 🙂

 10. I finland säljs Lunette-koppar på de större apoteken! Fantastiskt bra, där kan man också plocka upp rengöringstvål och -servetter till den. Det har vi nog det faktum att apoteken fortfarande är helt statliga i Finland att tacka! Känns otroligt bra att mensa i en inhemsk produkt dessutom. Finland är bäst.

 11. Jag har också en finsk menskopp som är en av mina finaste följeslagare i livet. Det känns bra att mensa i en kopp som inte transporterats allt för långt och den räfflade piggen gör det lätt att dra ut koppen med naglarna. Lunette kan alltså starkt rekommenderas!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s