Ett recept på röda fittor

Vi älskar att vi får in så mycket spännande tips från er som läser bloggen, det finns verkligen fittor överallt. Här kommer ett recepttips som en läsare har skickat in.

Hej!

Jag tänkte bjuda er på ett spännande recept som jag är säker på att ni kommer att gilla! Det är bolivianska piroger, kallade ”Pukakapas”, vilket på indianspråket Quechua (Inkafolkets språk) betyder ”röd fitta”. Pirogen är rund, penslad med röd chili och fylld med smält ost och chili. Kryddiga, salta, söta och starka, underbart goda!

Ingredienser till ca 15 st.

-4 koppar vetemjöl
-2 äggulor
-1 kopp varmt vatten
-2 tsk bakpulver
-1/2 tsk socker
-6 matskedar smör
-3 finhackade lökar
-6 msk paprikapulver
-chilipulver efter smak
-300 gram riven ost
-salt efter smak
-2 lätt vispade ägg till att pensla med.

Blanda mjöl, äggulor, vatten, bakpulver, salt, socker och smör tills degen är smidig.
I en stekpanna fräser du löken i lite smör tills löken är mjuk. Tillsätt paprikakrydda och så mycket chili du vill ha. Låt svalna och tillsätt den rivna osten.

Kavla ut degen och skär ut runda plattor, ca 10 cm i diamater. Lättast är att använda ett lock eller liknande som form. Lägg ca en matsked fyllning i mitten av varje platta, pensla kanterna med vispat ägg och lägg en platta på som lock. Vik upp kanterna.

För att få fittorna röda och fina kan man smälta lite smör i en panna, ha lite paprikapulver i och låta det fräsa i några sekunder. Låt svalna innan du penslar.

200 grader i ugnen i ca 10 minuter eller tills de har fått en fin färg.

Smaklig måltid!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s