Fittan frågar Per.får.mens.teatern

Denna vecka peppar vi extra inför den grymma queerfeministiska klubben Freshest på kulturhusets studion. Under veckan kommer vi göra Fittan frågar med några av de fabulösa personer som på olika sätt kommer vara med på klubben. Först ut är Per.får.mens-teatern

 ”En normal föreställning”

Normal = en organism eller mekanism som inte är avvikande, rörande någon, flera eller alla egenskaper. (källa: wikipedia) ”En normal föreställning” är inte avvikande rörande alla egenskaper. ”En normal föreställning” är därför normal. Extremt normal. Vi söker en normal publik!

Ni ska se normala ut, vara normalsmarta, normalgamla, ha normala kläder, en normal sexualitet, en normal kroppsdoft, ett normalt kön, normalt hår, normal hy, ett normalt jobb och ni ska bete er som en publik normalt gör (dvs. skratta normalt mycket och normalhögt, applådera normalt mycket, vara normalt fokuserade på det som händer på scenen…).

Per.får.mens-teatern är Mikaela Knapp, Olga Henriksson och Isabel Cruz Liljegren. Utbildade på bl.a. SET (Stockholms Elementära Teaterskola) och Balettakademiens dansarutbildning och med flerårig professionell erfarenhet inom skådespeleri, dans, dramatik och scenkonst möttes de på Teaterhögskolans kurs ”normkritisk gestaltning”.

Vi på fitt for fight tycker att det är låter så sjukt bra. Normalt vad är det liksom, vem är det, hur gör en det? Att undersöka det är något som vi vill se mer av. Så jäkla grymt!

Vilket är ditt/ert favoritord för det kvinnliga könsorganet?

Underliv.

Är det viktigt att snacka Fitta?

Det är helt normalt att som tjej, kvinna, vara intresserad av att utforska sitt underliv. Det är viktigt att prata om sådant för att inte behöva känna sig onormal i onödan.

Berätta om ett härlig eller hemskt fittminne. Eller både och.

Det var härligt att få mens för då vet en att ens underliv fungerar normalt, som det ska. Hemskt skulle vi inte säga men kanske lite omständigt och krångligt att hålla reda på datumen när ens mens ska komma och så, för att undvika att blöda igenom. För det känns ju ganska onormalt att gå omkring i blodiga kläder.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s