fff granskar Encyclopedia Erotica – del 11

Nu är hösten tillbaka med hela framtiden att visa upp sig, och sommarlovet är slut med goda minnen nära till hands. Jakten på fitta i Encyklopedia Erotica är igång igen med mer energi än någonsin.

Jag vill i denna del plocka ut ett avsnitt som jag tyckte var bra, utan att vara uttalat fittigt egentligen, men någon som alla kan plocka med sig. Denna granskning är ofta fylld med frustration över hur man talade om sex (och inte minst fittan) så här kommer något mer inspirerande, som helgens lördagsgodis eller fredagsmys!

Erotik – Sinnlighet, kärleks- och sexualliv, kärlekskonst, kärlekens intellektuellt-själsliga område. /…/Erotiken står i samband med fenomenen av subjektiv art, som lusta eller begär /…/ I sin hösta form, sublimeringen, alstrar erotiken ett allmänt spänningstillstånd, ett slags inre bävan som möjliggör andligt skapande, och som får utlopp på konstens område

Kanske det blir ett kostverk i helgen trots allt?! Men sen kommer denna ständiga baksmälla, av ett heteronormativ 60-tal som Freud basade över

Erotisk (begär) – specifikt begär efter det motsatta könet; omvandlar sexualobjektets (person av motsatta eller skenbart motsatt kön) förhållande till det sexuella syftet (sexualakt).

Jag läser vidare, i nästa del skall jag försöka tolka 11 sidor med Erotiska Positioner (där kunde de klämma är sig mycket i alla fall) med mina bästa fittögon!

Encyclopedia Erotica är en sexualupplysnings encyklopedi i två band från 60 talet. Publicerad första gången 1962 i en fransk version av Lo Duca, kom som svensk utgåva 1967. Men nu skall boken läsas med nya fittiga ögon.  Vi skall se vad som kan säga mer om denna 60-tals samtid än vad som kunnat beskrivas med fallos och Freud.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s