fff granskar Encyclopedia Erotica – del 12

I denna del så granskas 11 sidor under rubriken Erotiska Positioner i jakten på positiva, uppseendeväckande, överraskande fittiga texter. De flesta är uppbyggda ganska mekaniskt beskrivande tex ”3. Kvinnan liggande på rygg, det ena av den på henne liggande mannens lår mellan hennes egna”

4. Kvinnan liggande på rygg, benen korsade över mannens höfter. ”…så lyfter ni hennes ben blott en aning i höjden, så att ni ovanifrån kan uppfylla mysterierna” (Aristophanes, Freden, 2:a akten) Latinska namn är Curubius elatis, semisupina från 1710. 

Tydligen så pratar dom till mannen här, passiva kvinna, tråkigt.

58. Cunnulingus liggande. ”… Och när han kastar sig på henne, kommer han att dricka hela hennes sav…” (Aristophanes, Freden, 2:a akten)

Amen to that, go sav till och med. Sen kommer följande Cunnulingus sittande/stående/knästående/hukande.

Innan punkt 58 var det massa män+ kvinna positioner. Sen kom Onani in på en punkt, sen sexakter med djur (usch, ryser), sen olika varianter av grupp sex (trianglar och med fler), sen Kama Sutras olika varianter av kyssar och omfamningar sen:

Klassificering av kvinnorna (efter vaginas storlek)

1. Gasell 2. Sto 3. Elefantko

Sen så föreslås (enligt Kama Sutra) olika rörelsemönster för män (hela 9 stycken), men 3 för kvinnor:

1. Tången (kvinnan fasthåller linga ända till roten i yoni av alla sina krafter)

2. Snurran (Kvinnan vrider sig i cirkel under samtalet)

3. Gungan (den åp mannen sittande kvinnan håller inga fast inne i yoni, medan mannen åstadkommer en häftig gungrörelse genom att lyfta ryggen från underlaget.)

Alltså jag vet inte hur det är med er, men nr 2 (?), hur menar de att en skall vrida sig i cirklar? Antar att de menar att man gör cirkelrörelser med bäckenet, men bilden jag får framför mig är att jag snurrar runt, som en karusell!? Och 3, fittpassivitet igen – sjukt tråkigt.

Så, av 11 sidor var ju detta inte mycket att komma med, inget fittspektakulärt, bara heteronormativt och penetrationsnormativ. Jakten går vidare!

Encyclopedia Erotica är en sexualupplysnings encyklopedi i två band från 60 talet. Publicerad första gången 1962 i en fransk version av Lo Duca, kom som svensk utgåva 1967. Men nu skall boken läsas med nya fittiga ögon.  Vi skall se vad som kan säga mer om denna 60-tals samtid än vad som kunnat beskrivas med fallos och Freud.

Annonser

4 thoughts on “fff granskar Encyclopedia Erotica – del 12

  1. Jag har sett detta med att snurra i filmen samsara. hon hänger sig i något tyg från taket och – Ja, hon snurrar.

  2. Jag håller med men ändå inte. ”Den på mannen sittande kvinnan håller inga fast inne i yoni” – är det verkligen fittpassivitet? Jag tycker att det låter som att de försöker förflytta fokus från penetration till omslutande. ”kvinnan fasthåller linga ända till roten i yoni av alla sina krafter” – det låter faktiskt som att kvinnan är den mer aktiva där! Tycker jag.

    Sedan håller jag TUSEN gånger med om att världen i stort är kukfixerad.

    • @ Kniven: så det finns, på riktigt: men jag gissar på att ett regelbundet utövande av yoga hör ihop med prestationen av den positionen. Måste se filmen!

      @ Tove: som du säger första exemplet lyser av fittaktivitet (!), det var mer nr 3 som jag såg som passivitet (igen)!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s