”Jag kommer inte att ha sex med dig, bara så att du vet”

Igår läste jag Nyheter 24:as raggningSEXpert Dennis Danielssons krönika om att ragga och få höra frasen ”Jag kommer inte att ha sex med dig, bara så du vet” av en tjej. Raggningsexperten Dennis beskriver den som ”en fras du kanske hört förut” och med du så gissar jag att han menar en heterosexuell snubbe.

Dennis skriver:
Alla som hållit på med game och raggning vet att om tjejen säger detta innan du ens nämnt sex eller gjort något som syftar på att du skulle vilja ha sex med henne så är det ett tecken på att hon vill ha sex med dig. Och det hon vill är att du ska göra det enkelt för henne att se till så att det blir så./…/ De flesta tjejer tycker att det är viktigare att upprätthålla sin image som ”inte slampa” än att agera på impulsen av att gå hem med någon de är attraherad av.

Syftet med att säga ”Jag kommer inte att ha sex med dig, bara så att du vet” från första början (oavsett om hon är medveten om det eller inte) är att lägga bort ansvaret för det som sedan kommer hända. Hon är villig att ha sex med dig, annars hade hon inte nämnt sex från första början, end of story! Det hon vill är att slippa ”smärtan” det innebär att bli kallad slampa och lösaktig bara för att hon vill ha en skön stund med dig!

Arg är ett för klent ord för att beskriva hur jag känner efter att ha läst detta.

Jag vet att krönikan fått massor med kommenterar, bara på den facebooksidan där jag hittade länken finns det i nuläget 58 kommentarer. Jag har inte läst någon, jag orkar inte läsa någon och jag vill helt enkelt bara ge min respons utifrån raggningsexpertens funderingar. Här kommer därför lite tankar om alla de gånger heterobruden jag har sagt ”jag kommer inte ha sex med dig i natt” när jag har träffat en tillfällig partner*.

Alla gånger jag har sagt det har varit när snubben och jag är på väg från stället vi träffades på. 99,9% av gångerna har jag varit full. Eller nä, 100 % av gångerna. Alla gånger har jag sagt det för att jag har varit sugen på närhet, kyssar, hångel men inte velat ligga. Alla gånger har jag sagt det för att försöka förebygga sexuellt våld, att han ska skita i min vilja och ändå ha sex med mig.

Jag har sagt det för att gardera mig, för att förvarna så att han kan välja att dra åt ett annat håll, för att han ska veta att det inte vankas penetrationssex. Jag har sagt det i tron att slippa tjatsex, men vissa gånger har jag fått säga det ett jävla gäng gånger eftersom tjatsexsförsöket ändå har kommit. Vissa gånger har jag legat fastän jag inte var sugen på det, för att jag inte orkade med tjatet. Ganska många gånger har jag sagt det för att påminna mig själv så att jag inte ligger med snubben i fråga av någon slags pliktkänsla (han följde ju ändå med mig hem, då ingår det ju att få ligga … typ). Ingen gång har jag sagt det för att min inre slampa har knackat på.

100 % av gångerna har jag sagt det för att jag inte varit sugen på sex. Ibland har jag blivit sugen efterhand, och då har jag ändrat mig.

Hur många gånger jag har fått stå på mig och säga det upprepade gånger vet jag inte. Men jag vet att tjatet, fortsatta försök och lirkanden inte skulle haft någon större effekt på min inre slampa om den vore boven i dramat.

Jag vet inte om raggningSEXperter är så jävla mycket att lyssna på, men om nu raggningSEXperter ska finnas och ge tips så är mitt hetaste råd: tipsa om kommunikation och att skippa tjatsexet. Och då är jag fan inte ens raggningsexpert, SEXpert eller någon annan expertfigur. Jag är bara jävligt trött på gissningar som inte har ett skit med min verklighet att göra och som kommer från snubbar som säger sig veta vad jag tänker fastän jag inte är medveten om det.

 *OBS! Texten utgår från en person, men det är en som sen länge tröttnat jävligt hårt på att parera tjatiga försök från snubbar som läst Dennis krönika eller liknande tips.

P.S Förlåt att jag länkar till krönikan, men det kändes nödvändigt. Helst vill jag inte sprida sånt vidare.

Annonser

9 thoughts on “”Jag kommer inte att ha sex med dig, bara så att du vet”

 1. Så bra! Har läst spaltmeter med välformulerad kritik mot krönikan men inget som berört på samma sätt som detta.

  Keep up the good work!

 2. Så jävla bra skrivet. Han är en sån idiot som kan ta sig i arslet.

  Dessutom verkar han ju på nåt sätt inse att det är ett problem att en tjej som legat runt blir en hora medan en kille som legat runt blir cool. Så varför cementerar han de uppfattningarna genom att i princip säga: en tjej som säger nej vill egentligen, och om hon säger ja direkt så är det för att hon inte bryr sig om sitt anseende, alltså är hon en hora.
  Och sen så känns det också som att det där är nåt som är på väg bort mer och mer? Men han bara ser till att det blir värre. Fyfan.

  • Därför att han försörjer sig på att lära ut raggknep som befäster traditionella könsroller. Utanför en traditionellt patriarkal heteronormativ kontext är hans ”råd” inte verkningsfulla, och han kan därmed inte tjäna pengar på dem längre.

   • Don’t hate the player, hate the game… 😉

    Det är enkelt att utmåla Dennis som skurk här, men det han säger matchar ju (tyvärr) verkligheten.

 3. RaggningSEXperten « My Blog

 4. Jag förstår inte hur man vågar köra på och tro att ett ”nej” är ett ”ja” med tanke på att man kan göra sig skyldig till våldtäkt, bli anmäld och kanske dömd för det. Jag förstår inte heller att man vågar utsätta en annan människa för en potentiell våldtäkt heller.

 5. Mycket bra skrivet, verkligen.
  Det enda jag tänker på är att jag tycker det känns som att du och krönikören utgår från olika lägen. Som jag tolkar texten så tar jag det som att han pratar om en tjej som säger det där mer eller mindre som hälsningsfras medan du utgår från att det yttras på vägen hem i sällskap med denna person. I ditt läge så antar jag att det redan innan förekommit hångel eller någon form av fysiskt kontakt, varför tanken på sex redan skulle vara där och kommentaren därför inte blir så utan kontexten som i Dennis exempel.
  Men som sagt verkar det som att ni utgår från olika lägen.
  Nu ser jag väl inte direkt poängen med att fortsätta snacka med en tjej som säger så alls och oavsett när det sägs så är det aldrig okey att ha sex med någon som sagt nej.
  För det är inte som att det bara är tjejerna på krogen som blir särbehandlade så. En kille som tar kontakt med en tjej antas redan från början vara ute efter sex oavsett vad han egentligen vill.
  I korta så tycker jag att ett nej är ett nej, oavsett när det yttras.
  Säger man att man inte vill ha sex, men ändå vill det, då får man fan gott vara utan.

  Nina;
  Visst, begreppet slampa är kulturellt befäst, men det går inte att skriva en instruktion av den här typ och utgå från sociala förutsättningar som inte finns. Att den synen på kvinnor som gillar att ligga runt finns är precis lika mycket kvinnornas fel som männen.
  De tjejer som yttrar den frasen bidrar precis lika mycket till den dåliga synen på promiskuösa kvinnor som männen som reagerar på det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s