USA wazzup, where is your pussy power?!

In the land of FREEDOM, jag menar ju USA, så är det ju som bekant anti-abortlagstiftningar på frammarsch. I landet säger röster att staten inte ska bestämma över folket, vi skall värna om vår amerikanska frihet – så länge ni alla följer guds lag. (ööh?!)  Vilket kan förklaras men många ord, men det starkaste kanske ändå är hetropatriarkat. Vart är fitt-politiken här undrar vi?

Obama drar sitt stå i stacken och driver i detta nu  ”p-piller reformen”, debatten rasar och känslorna yr. Motståndarna, konservativa, republikaner och andra allierade argumenterar i den offentliga debatten att det är förkastligt att preventionsmedel, dagen-efter-piller och sterilisering skall ingå i den allmänna sjukförsäkringen. ”Det kränker religionsfriheten” sägs det enligt citat i artikeln ovan. Jag tänker mig bort och förutspår att USA kanske kommer att bli det största land för internationella adoptioner (och osäkra illegala aborter) framöver, om kritikerna får vinna. Men, artikeln visar också att undersökningar som gjorts så är en stor majoritet för förslaget, även personer från högern, republikanerna och kyrkliga samfund. Det finns alltså hopp om att förslaget går igenom, och att alla kvinnor och personer med fittor har rätt att få tillgång till dessa då det ändå verkar kört med p-piller de som är kuk-havande.

Men, vilka är då de som så gärna värnar om i den politiska debatten om att p-piller och annat trams inte skall få åtnjutas av alla kvinnor och fitt-innehavare? Jo, det är främst kränkta vita män. (OBS! se videon på denna länk). Denna poäng har även bästa tidningen BUST skrivit om i sin artikel ”Is it just me or is there something anti-women in the water today” och skriver om en panel som skulle diskutera denna lag som värnar om de reproduktiva rättigheterna. ”This group of men consists of a Catholic Bishop, a Lutheran Reverend, a rabbi, and two professors whowill never have to worry about an unwanted pregnancy feel that their personal religious liberties are being threatened by Obama’s mandated birth control coverage”. Representationen känns ju lite sisådär fräsh. Det är ju så vitt, och så gubbigt så jag tror ju att detta är lite av en parodi. Jag gillar visserligen Jon i the Daily Show, men han får feta tummen ner för att använda ”pussy” som ett svärord, men i övrigt ett underhållande inslag om en läskig politisk verklighet där kvinnors och fittors rättigheter förnekas. (Rick Santorum – you give me the creeps).

All gods, goddesses, humans and alikes of pussy power – please we with us on this!

  

3 tankar om “USA wazzup, where is your pussy power?!

  1. Inget sex! Knip ihop benen! | Intersektionell Solidaritet – Där det finns makt finns det motstånd

  2. » Blog Archive » Förbud & tvång – alltid bästa lösningen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s