En lättklädd femme-inist

Kvinnliga könsuttryck verkar fungera som en inbjudan till sexuella trakasserier. Oavsett arena. Om detta skriver Alexander Alvina Chamberland i Ottar. Och jag blir alldeles trött av att detta fan aldrig jävlar förändras. Att vara lättklädd är ingen jävla inbjudan. Och det är givetvis inte ok att tafsa, oavsett könstillhörighet på den som dansar utmanade:

”Du ”ber om det”. Men det gör du ju faktiskt inte alls. Det enda sättet du kan be om det är just genom att be om det rent konkret.”

Att detta ska vara så jävla svårt att förstå.

Annonser

2 thoughts on “En lättklädd femme-inist

 1. Håller med skribenten av inlägget här. Jag tycker tjejer ska få klä sig precis hur de vill och dansa sexigt och utmanande utan att det ska få några konsekvenser. Kan förstå att mäns drifter kan få dem att agera på sina djuriska instinkter och få för sig att börja tafsa. Men som i alla andra sammanhang är ju ett ”Nej” alltid ett Nej och inte kanske, eller ”du får fortsätta tafsa, för i själva verket så gillar jag det”.
  Jag hatar när det är OK att fria våldtäktsmän, när det framgår att tjejen var ”slampigt klädd” eller ”bad om det” o.s.v. För att inte tala om hur dessa offer framställs i många sociala medier, förnedrade och där folk kan skriva de mest hemska saker om offret.
  Vad ska vi göra åt detta?
  Någon som har någon idé?

  Jättebra blogg ni har föresten!
  Ha det bra!

  • Tack för berömmet Robin!

   Visst ska alla få klä sig som de vill, och att klädsel ska vara en faktor i utredningar kring våldtäkt är skrämmande. Jag tror dock inte att män besitter djuriska drifter som får dem att tafsa, men män uppfostras ofta till att ta för sig i större grad än kvinnor, till att vara den aktiva, och också tyvärr till att objektifiera. Detta skapar en makt-obalans. Det finns en uppvärdering av vissa former av maskulinitet, typ en lagom tuff, lite aggressiv maskulinitet där personen ser till att få vad den vill ha. Jag avslutar här, detta blev väldigt generaliserat, maskulinitetsideal är oerhört mångfacetterade och jag känner att skulle vilja skriva flera sidor om detta.

   Men precis, ett nej är alltid ett nej, så är det.

   Allt gott!
   linda

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s