Första gången

Av oklar anledning så gillar jag historier om första gången. Här är lite balla personer som skrivit om sina första gånger.

OBS! Jag har inte läst alla berättelserna, men vill snabbkommentera lite. Oralsex, och smeksex, och självsex (onani) är precis vad det låter som. Det är sex. Sex måste inte innehålla penetrering. Och det behöver inte innehålla en kuk och en fitta för att räknas som sex. Ibland tror folk till exempel att tjejer som har sex med tjejer inte blir av med oskulden för att det inte är en kuk med i bilden. Eller kan säga saker som att sex tjejer emellan inte räknas som sex. De har alltså helt fel när de säger så.

Men, när blir en av med oskulden?

”Oskuld” är ju lite grann ett sunkigt uttryck. Från oskuld till skuld låter inget vidare kul och heller inte bejakande av att varken ha sex eller inte. Så istället för berättelser om när någon ”blir av med oskulden” vore det ju roligare att läsa om att ha sex för första gången. Kanske med sig själv, eller med någon annan. Eller kanske första gången en fick orgasm, eller första gången en hade omslutande sex, eller första gången en hade oralsex. Ja, ni hajjar, det blir lite konstigt fokus när en snackar om att bli av med oskulden. Så vi kan helt enkelt strunta i det uttrycket eftersom det bara är missvisande, trångsynt, och tråkigt. Det är liksom inte alls njutningsfokuserat utan bara har-du-gjort-det-ännu-stress-kuken-i-fittan-kom-det-blod-fixerat. Jag känner lite såhär: jag har varken lagt till eller tagit bort skuld/oskuld i och med sex.

En annan grej. Mödomshinna, eller hymen som de skriver på Rookie, är ju omgärdat av diverse hittepå. Det finns ingen hinna. Så är det. RFSU har lanserat begreppet slidkrans, och vaginal corona på engelska. För det är vad det är, små veck som bildar som en liten krans i slidmynningen. Läs mer här.

Annonser

One thought on “Första gången

  1. Som jag har förstått det så finns inte ens slidkransen, den är bara något för att få folk som tror på hinnan att sluta tro på den typ. Fast jag är inte säker på min sak alls faktiskt. Dock verkar det logiskt att det inte skulle finnas någonting speciellt, bara liksom ett hål med muskler runt som gör att hålet inte är öppet hela tiden eller något sådant, som matstrupen ungefär.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s