Who Needs Feminism?

På onsdag så hålls  det öppna samtalet Feministhatet – ett samtal mellan Nour El Refai och Maria Sveland på Dansens Hus i Stockholm, ett event inbokat på Bio Rio men som ganska snabbt fick tänka om och hitta större lokal då nu 1200 intressenter skall dela stjärte- och hjärterum i Dansens hus 700 stolar (be there or be square). Men de feministhatiska vindarna blåser inte bara i Sverige (no shit!?). Den feministiska glossy tidningen BUST visade mig vägen till bloggen/tumblren  Who Needs Feminism? ett initiativ av ett gäng studenter vid Duke University som tröttnat på människor ihärdiga missuppfattningar och stereotypa idéer om feminism. BUST skriver så här om initiativet

How many times have we all heard the contradictory phrase, ”Well, I believe in gender equality, but I wouldn’t say I’m a feminist.” Girl, no. To this day, the feminist movement is derailed by people’s unexplained allergy to the word. 

Initiativet vill uppmana personer att dela med sig av varför de behöver feminismen (som att det inte vore tradigt nog att säg att det BEHÖVS från början) för att både visa på de vitt skilda perspektiv som feminismen har att erbjuda och som ett sätt att avdramatisera F-ordet men också ta tillbaka det som en samhällsteori och kritik som varje dag är högaktuellt så länge som världen ser ut som den gör. Kanske du vill bidra på sidan också?!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s