En gästtext om Fittland

Vi har fått en gästtext från CEL, som berättar för oss om Fittland. Så jävla fint! Tack!

Dags att prata om Fittlands konstitution, jag menar statsförfittning, alltså cuntstitution, det vill säga om spoken word-dikten Cunt Country av Alix Olson. Med andra ord vill jag dela med mig av en av mina favorit-texter av queera feministiska artisten Alix Olson.

I sitt omistliga framförande låter hon helt enkelt meddela att hon har bestämt sig för att grunda Cunt Country. I Alix’s land är det en fittig inställning som räknas, och inte ett faktiskt fitt-innehav, och därför kan Michael Moore vara vice president. I Fittland finns The Museum of Un-natural His-story (Ung. hansturhistoriska riskmuseet) där alla som vill kan beskåda reliker från det förflutna: kvinnlig skam, könsstympningsknivar, stilletklackar (”fittpersoner hade på sig såna här på jobbet och i alla möjliga formella sammanhang”). Och flickor skrattar åt gammaldags termer som Oskuld, Bitch och Hora, medan de kollar in de senaste vibratorerna inne på kvartersbutiken.

En hel del referenser är väldigt amerikanska, men alla med fittig inställning som kan lite engelska och spetsar öronen hittar förhoppningsvis någonting att bli inspirerade av:

Det är ett tag sen som Alix var aktiv i spoken word-världen (Cunt Country finns på utmärkta skivan Built like that från 2001), tydligen håller hon på och skriver på en avhandling nuförtiden. (Inte illa!) På youtube finns i alla fall en hel del gamla klipp. Rekommenderas!

CEL

Annonser

One thought on “En gästtext om Fittland

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s