CuntClub klär stan i fittor

I somras dök en massa affischer med fittmotiv upp i Stockholm. Vi gjorde en efterlysning på bloggen och fick veta att det var CuntClub som var hjärnan bakom affischerna. Vi blev ju så klart himla nyfikna på dem och har nu fått kontakt med dem och lite svar på de frågor vi hade.

Varför heter ni CuntClub?
– Namnet CuntClub uppstod för länge sedan när jag och några vänner diskuterade att genomföra ett performence iklädda en stor fittdräkt. Idén var att gå ut på Stureplan och antasta män som en stor kåt fitta och filma det hela. Vi hade massa andra ideer också under projektnamnet cuntclub, men det blev aldrig något av det den gången. Senare föreslog jag att jag och andra grafittikonstnärer skulle börja använda namnet. En av dessa hittade senare detta vilket gör namnet ännu bättre!

Varför ni fokuserar så mycket på fittor?
– Anledningen till att vi fokuserar så mycket på fittor är förmodligen det övriga samhällets totala avsaknad av fokus på ämnet. Faktum är att vi alla saknade namn för, symboler för, och kunskap om det kvinliga könsorganet under majoriteten av våra liv. Med vår konst kan vi ge ungdomarna idag ett större (bildligt) vokabulär än vi hade.

Fittorna vi tecknar är enkla, bara några få streck och en rund boll för klitoris, något som skulle kunna vara en lika global symbol för fittan som den välkända klottersnoppen är för kuken. Innan min kompis visade mig hur man kunde teckna en sådan fitta hade jag aldrig sett den, om någon då hade bett mig teckna fittan hade jag förmodligen ritat en hårig boll över två taniga ben, en bild som egentligen inte föreställer fittan utan mer lokaliserar den. Min förhoppning är att klotterfittor ska bli ett lika stort problem i högstadieskolorna som de sedan urminnes tider nedklottrade snopparna, så att alla som växer upp idag har klart för sig hur en dräglande fitta ser ut. Finns väl knappast något bättre sätt att berätta om en riktig fontänorgasm, eller lubrikation på, än med en bild på en drägglande och spottande fitta.

Många av oss fick höra att det var äckligt att vara tjej och onanera när vi var små, sådana föreställningar vill vi inte att tioåringarna som växer upp idag ska ha. Vi vill att fittan ska komma ut ur garderoben och inta det offentliga rummet. Fittan har varit undangömd alldeles för länge, det är på tiden att den uppmärksammas!

Sedan kan det tilläggas att grafitti traditionellt är sammanknutet med en hel del machokultur och det är ju alltid roligt och nyttigt att bryta normer! Blir därför kraftfullt att måla en fitta på tuben t ex, något som annars har en hel del machostatus.

Var kommer vi att se era verk framöver?
– Kommande projekt är av lite olika natur då nästan samtliga medlemmar bor i olika länder för närvarande. Men allra senast, (för 2 veckor sedan), var CC i Athen. Bilder finns på CuntClub page eller på fitt klubben. Kolla gärna in oss på CuntClub (på facebook) framöver dock, för det är den sidan vi kommer uppdatera.

En gemensam resa till Berlin är också inplanerad, annars är aktiviteten utspridd över Europa.

Än en gång, tack för en fantastisk blogg!

Kram CC

Annonser

One thought on “CuntClub klär stan i fittor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s