Darth Vader i min fitta

Jag roas av min femcap, ett cervixpessar som skrivits om här och här. Den liknas vid en matroshatt, men kanten går att veckla ut och då liknas den vid en Darth Vader ”hjälm”. mycket underhållande liknelse. Vem liknar vem här egentligen!?

 

femcap som matroshatt

referensmaterial

 

 

 

 

 

 

 

 

Luke, I am your father!

 

 

Annonser

8 thoughts on “Darth Vader i min fitta

 1. Tips! Skriv till FemCap!

  Hej, jag var inne på er hemsida för att köpa en FemCap och läste det här:

  FemCap behöver inte provas ut. Du vet vilken av de tre storlekarna du behöver utifrån din ”livmoderhistoria”:

  Liten med diameter 22 mm – aldrig varit gravid.
  Mellan, 26 mm -missfall, även tidigt, abort eller kejsarsnitt.
  Stor, 30 mm -fött barn normalt.

  Jag blev väldigt ledsen av att läsa att kejarsnitt inte är att föda ”normalt”. Kanske kan ni istället skriva ”vaginalt” istället för ”normalt”? Även om det är det vanligaste sättet att föda på så är det verkligen inte kul att läsa om vilket sätt att föda på som är normalt och inte. Jag blev uppriktigt ledsen och kände inte att jag ville handla här längre.

  mvh,

  Lisa

  • Bra agerat. Jag har också sett en del språkliga saker på hemsidan som inte helt är ok, och, ibland är det svårt att hålla tungan rätt i mun så därför, tror jag, att alla mår bra av lite konstruktiv feedback över hur en kan bli mer inkluderande och mer normkritisk. Alla är inte bra på allt, men tillsammans kan vi göra underverk.

 2. Fick svar:

  Hej Lisa!

  Tack för ditt mejl.

  Jag blev verkligen glad. Fast inte över att du blev ledsen förstås.

  Håller på att göra om hemsidan och är tacksam för alla påpekanden som kan förbättra den. ( Fast det tar tid, då jag egentligen är sjukpensionär, och tyvärr har skäl för det, så allt går lite långsamt)

  Och jag förstår vad du menar. Ordet normalt är lite märkligt. Liksom onormalt.

  Föder man med kejsarsnitt, så är det ju bästa sättet just då att föda på och har räddat otaliga barns och mammors liv.

  Egentligen brukar jag nog skriva ”vaginalt” men tyckte väl just då att det kändes medicinskt eller nåt. Och för Mellan skriver vi egentligen inte så där längre. I alla fall inte i USA. Då skriver vi Mellan för dem som aldrig varit gravida eller som inte fött vaginalt. Det står också på pessarkartongen.

  Ett annat ord som också är knepigt är ”naturligt”. Vad är egentligen det? Och är det ”bättre” att vara/föda ”naturligt”. Kan man föda ”onaturligt”.

  Och dessutom så är det bättre att prova ut vilket pessar som är bäst. I början 2009, när FemCap om till Sverige, så visste inga barnmorskor vad det var och det gick inte att pröva. Så är det fortfarande i Finland, Danmark och Norge. Men det är faktiskt allra bäst att få prova både FemCap och Milex och se vilken modell och storlek som passar just en själv bäst.

  I vissa län, t ex Stockholms Län är dessutom pessar helt subventionerat, oavsett kvinnans ålder.

  Och jag bryr mig inte det minsta om ifall du handlar eller inte handlar, jag är inte intresserad av att sälja.( men att alla kvinnor ska ha möjlighet att välja pessar om de önskar)
  Däremot så vill jag absolut inte göra nån ledsen och hoppas du förstår det. Och om du har fått ett barn tack vare kejsarsnitt, så hoppas jag allt gick bra och att du och ditt barn mår fint idag.

  Än en gång, tack för att du skrev!

  Birgit Linderoth
  ( som är ganska onormal för övrigt-och glad för det)
  leg barnmorska
  FemCap Scandinavia
  http://www.femcap.se

 3. såg just att pessar är helt subventionerat för alla kvinnor i sthlms län, låter rätt nice, det är alltså bara att gå och prova ut ett och sen hämta ut det helt gratis :))

  • Ja, första pessaret + en tub gel är subventionerat. Min fittkänsla säger att alla mottagningar inte är informerade eller insatta om detta p-medel (men hoppas på motsatsen). Kolla med din närmsta annars så rekommenderar jag RFSU kliniken där jag hämtade ut mitt!

 4. tycker det är jädrigt tradigt att femcap i många län inte är subventionerat men att hormo preventinmedel är det…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s