Queera perspektiv på Fittan, Uppsala Universitets Queerseminarium måndag 25/2

Queera perspektiv på Fittan
Vi är mycket glada över att vi blivit tillfrågade att delta i Uppsala Universitets queerseminarium av fantastiska Signe Bremer. Läs vårt Fittan frågar med Signe här. Inlägget som blev en början till just detta seminarium.
Så här skriver Signe:
Seminariet tar sin utgångspunkt i feministisk så kallad fittaktivism, vars strävan generellt sätt syftar till att uppvärdera det kvinnliga könsorganet i synnerhet och den kvinnliga kroppen i allmänhet. Detta sätt att förstå fittbärande kroppar innebär dock en syn på fittan som förknippad med föreställningar om ursprunglig femininitet. Hur kan en transfeministisk och queer fittaktivism bedrivas är temat för detta samtal. Måste talet om fittan till exempel alltid hänga ihop med talet om kvinnor. Efter seminariet går vi tillsammans vidare till centrum för genusvetenskaps lunchrum för postseminarium och fittpyssel. Några av bloggarna bakom Fitt Fight finns med som inspiratörer.
Vårterminens första seminarium tar sin utgångspunkt i feministisk så kallad fittaktivism, vars strävan generellt sätt syftar till att uppvärdera det kvinnliga könsorganet i synnerhet och den kvinnliga kroppen i allmänhet. Detta sätt att förstå fittbärande kroppar innebär dock en syn på fittan som förknippad med föreställningar om ursprunglig femininitet. Hur kan en transfeministisk och queer fittaktivism bedrivas är temat för detta samtal. Måste talet om fittan till exempel alltid hänga ihop med talet om kvinnor? Efter seminariet går vi tillsammans vidare till centrum för genusvetenskaps lunchrum för postseminarium och fittpyssel. Några av personerna bakom bloggen FittForFight finns där för att inspirera till kreativt pyssel.
Medverkande:
Renita Sörensdotter – fittaktivist, fil Dr i socialantropologi samt forskare
och lärare i genusvetenskap vid Stockholms universitets
Jonah Nylund – transaktivist
Lisa Ericsson – en av skribenterna bakom bloggen FittForFight
Malinda Flodman – Sexualupplysare och medförfattare till ”Stora sexboken för tjejer som har sex med tjejer” (2007)

Lokal: rum 1-1062, Hus 1, engelska parken, humanistiskt centrum 17.00

Varmt välkomna!!!
Önskar Queerseminariet vid Uppsala universitet

Hoppas vi ses där!
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s