Fittan i musiken

Kära Fellow Fitters!

Det är snart en ny vecka, snart en ny månad och snart en ny årstid. Detta kickstartar vi igång med fokus ”Fittan i musiken”. Vi kommer skriva om pussy power i rap, swingpjatts-sköten, vals-vaginor och fanfittiska dj’s, artiser och debattskapare. Och framför allt vill vi att ni ska bidra! Med erfarenheter (Hur kan en göra festival mer fittvänlig exempel?), musiktips, åsikter (om den sjuka fördelningen på landets scener, om att ständigt bedömas utifrån utseende snarare än musik endast grundat i fitt-innehav, eller hur twerking bidragit till att förändra ditt liv).

Musik är för många en av grundstenarna både i vårt samhälle och i vår uppfattning om oss själva, därför tycker vi på FFF att det är så viktigt att vi pratar om, och medvetandegör, vad som faktiskt sägs och händer i musiken och musikbranchen. Som motivation till att göra detta vill vi därför dela med oss av denna artikel skriven av Jonna Sima som belyser unkna föreställningar och beteenden som fortfarande verkar finnas kvar även bland musiker som backar upp en av världens största kvinnliga sångerskor.

Vi måste prata om den svininga sexismen i musikbranchen, av Jonna Sima

2 thoughts on “Fittan i musiken

  1. Hejsan! Vilken spännande blogg!!! Jag fann den via en affisch jag fotade vid Konstmuseet i Göteborg; fem tips för att undvika våldtäkt. Vem har gjort affischen? Jag tänker ha den som ett analysobjekt i kursen Journalistik, reklam och information här på Estetik och media i Umeå. Läs gärna något från min blogg kanske passar detta inlägg: Fanfar för fria fladderfittor http://mammamedia.blogg.se/2012/april/fanfar-for-fria-fladderfittor.html

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s