8:e mars och cis-normen

Idag är det Internationella Kvinnodagen och då vill jag passa på att uppmärksamma det icke existerande naturliga förhållandet mellan identiteten kvinna och organet fitta. Det känns extra viktigt från en blogg som gör anspråk på att vara fittaktivistisk att faktiskt låta detta ta utrymme en dag som denna. Jag satt och funderade över vilken betydelse 8:e mars har för vår blogg, och insåg att det är extremt problematiskt att låta denna dag passera utan att prata om definitionen av kvinna. En kan vara kvinna, men fittan kommer liksom inte på köpet. Och vice versa.

För hur mycket plats får transpersoners berättelser i myllret av 8:e mars-firanden? När vi pratar om löneskillnader, bristande förlossningsvård och samtyckeslagar, kan vi inte också ta med sjukvården, diskrimineringen och förtrycket av transpersoner? I mediabruset är det en rungande vit majoritet som uppmärksammas och i Aftonbladet får cis-män berätta vem som är deras idol (kategori: cis-kvinna). Fräscht.

Till nästa år önskar jag en inkluderande kvinnodag. Bara det lilla vill jag ha, tack.

trans-symbol

3 thoughts on “8:e mars och cis-normen

  1. Alla kvinnor har inte en fitta och alla fittor sitter inte på kvinnor så långt är jag absolut med men att påstå att det råder ett icke existerande förhållande mellan identiteten kvinna och organet fitta har jag lite svårt att förstå. Förklara gärna!

    • Hmm, ser nu i efterhand att det blev fel formulerat. Menade skriva ”ett naturligt förhållande”. Ibland publicerar en för snabbt, tack för kommentaren!

  2. Länge leve oenigheten! | Suzann Sexeducator

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s