Kontakt

Vill du ha kontakt med oss bakom fittforfight kan du mejla på fittforfight@gmail.com. Vi kommer gärna ut och pratar fitta varhelst det behövs.

Annonser

80 tankar om “Kontakt

 1. Äntligen! Ni fyller ett tomrum jag närapå inte visste fanns (helt i linje med den sömniga, avtrubbade, hämmande, omedvetengörande samhällsinformationen om fittor och kvinnors sexualiteter). Framåt!

 2. Hejsan!

  Vilken toppenbra blogg! Den värmer i både hjärtat och fittan 🙂
  Om man vill dela med sig av fittaktivism, hur går man till väga då? Vi på tjejjouren Ronja hade en installation som kallas för ”Muttomaten” som ett 8-marsfirande för ett tag sedan. Det skulle vara tokroligt om ni ville publicera en liten bild och kanske en liten text om den?

  Mvh
  Tove Moe/Tjejjouren Ronja

 3. Hej!

  Vilken fantastisk sida. Så enkel men så fullmatad ändå! BRA att ni gör detta och hyllar och framhåller vad som tryckts undan och skambelagts allt för länge.
  Keep up the good work!

  • Åh tack, vi bugar, bockar och niger, för de fina kommentarerna men också för dig som läser de vi skriver – och att skriva om fittor var en lust jag inte visste om att jag hade förrän jag började, och det är så himla kul att skriva om fittor på alla dessa sätt. Vi firar våra läsare lika mycket som fittan, så än en gång TACK!

 4. Hej, vilken bra blogg på alla sätt och vis. Viktig, aktuell och intressant. Hurra och keep it up!

 5. Så bra ni gör! Men varför inte använda ordet snippa? Det är oladdat och neutralt har feminina drag. Det känns väldigt komiskt i dessa tider att använda fitta.

  • Tack! Personligen använder jag (och många med mig i gruppen verkar det som) snippa som ett ord för barns könsorgan och fitta för vuxnas. Snippa känns mer barninriktat, fitta mer vuxet. Kolla gärna in veckans Fittan frågar-inlägg där redaktionen skriver om sina favoritord för det kvinnliga könsorganet.
   /Linda

 6. Jag tänker helt utifrån vad jag själv vill bli kallad och vill kalla mitt eget könsorgan. Även om man kanske kan använda snippa på vuxna så är det väldigt situationsbaserat i sådana fall. T ex så skulle jag ju aldrig säga ”åh, ta hårdare på min snippa” till min partner när vi har sex!!?!?! Men, en skall ju välja det man är mest bekväm med, men också fundera på varför en väljer vissa namn och inte andra och vad det har för betydelser.

  • Smeknamn är bra, för båda könen. Och en viss laddning passar en viss situation mer eller mindre. Absolut är allt som har med sex och könsdelar situationsbaserat och med viss pratar man inte alls om det.

   Jag ställde min fråga angående ordet snippa därför att fitta har den laddningen det har. Fitta används flitigt som skällsord. Men det kanske är det som bloggen vill visa. Att de är orädda och smått tabu och så ett försök att rädda tillbaka ordet fitta från sin historia. Men det ger titeln ”fitt for fight” en definitiv laddning.

   ”Här snackas det fitta. Inte framstjärt, inte ”där nere”*. Nu är det slut på trevande rödblossig tafatthet, på famlande efter ett passande ord för det kvinnliga könsorganet.” Så står det i informationen om bloggen.

   Men det finns ju redan ett ord: snippa. Borde inte det nämnas? Det fick mig i alla fall att fundera.
   Vår dotter är halvholländska och där finns det inget ord som inte har en negativ laddning. Vi får vara glada åt detta nya ord. Det ger i alla fall mig hopp.

   • För mig är det viktigaste att hitta ett sätt att uttrycka mig kring mitt kön, just för att det ofta kan uppstår rödblossig tafatthet när det kvinnliga könsorganet ska benämnas. Om du trivs med snippa så är det rätt begrepp för dig, och det är jättebra att hitta ett sånt, rent av frigörande. Det ger, som du skriver, hopp. Det finns ju en uppsjö av ord, från kussimurra till vulva och inget av dessa är ”fel”. Jag har däremot problem med ”där nere” och framstjärt för att jag inte tycker att det benämner det kvinnliga könsorganet utan snarare går runt det, som att det skulle vara något skamligt att prata om. För mig är det fitta som känns bäst, jag tycker att det låter kraftfullt och det är så jag vill tänka på min fitta. För oss är inte fitta en svordom och vi tar gärna tillbaka det från det patriarkala svordomsträsket (fff; rätta mig om ni inte håller med!).

    /Linda från fff

   • Ett annat problem, för mig, med snippa är att det blir en feminisering/gullisering av ordet snopp. Jag tycker bättre om ett ord som står för sig själv. Att fitta blivit ett skällsord efter att ha varit ett snällord är inget en behöver bekymra sig för, det är bara att ta tillbaka. När jag jobbade som fritidsledare frågade jag alltid de fittsvärande tonårskillarna om de inte tyckte om fittor. Dessa tuffa grabbar blev mycket förvirrade när de skulle förklara att de inte var negativt inställda till fittor, och snart var det skällsordet borta ur deras repertoar.

   • Ursprunget av ordet är inte en fiminisering av ordet snopp, men det kan verka så. Jag är i alla fall väldigt glad åt ordet snippa. Det finns nog inget annat land som har ett oladdat ord för det kvinnliga könsorganet. Just nu bor jag i Holland och här finns inget. De har inget ord. Det finns bara källsord, som ”kut”. Vilket betyder ”cunt”… inget jag vill lära min dotter. Eller schaamstreek ”skamsträcket”… Hujedamej…

 7. Hej på er,

  jag hörde om er blogg i Ligga med P3 (som för övrigt är ett riktigt sexigt initiativ av SR att råda bot på tabun kring i princip allt som har med sex att göra, om än något heteronormativt). Nu har jag hängt runt på er sida större delen av förmiddagen och jag känner mig uppfriskad, upplyst och inspirerad!

  Under P3:s reportage nämnde ni att det kan vara svårt att få tag på gynekologer som kan ge bra hjälp när man har problem med sin fitta. Detta är ngt jag upplevt väldigt starkt. I dagsläget känner jag mig nästan som ett offer för dålig sjukvård. Jag har haft en hel del problem med både det ena och det andra rörande min fitta men verken ungdomsmottagningar, vårdcentraler eller privata gynekologer verkar vilja ge mig någon konkret hjälp. Jag känner mig ifrågasatt och i vissa fall till och dömd då jag säker hjälp.

  Därför har jag börjat utbilda mig själv, för att kunna råda bot på mina problem. I detta sökande efter sanningen om min fitta känner jag mig aningen ensam och jag undrar om ni skulle kunna ge mig en hjälpande hand. Har ni möjligtvis möjlighet att rekommendera en gynekolog jag kan vända mig till och faktiskt få hjälp, eller kanske kan ni ge mig en knuff åt rätt håll?

  Tack på förhand, och ett trefaldigt hurra för den fittigaste fittbloggen!

 8. Genom vår studiecirkel har jag förstått det som att octaviakliniken är the shit i Stockholm. Om det skulle vara så att du bor i Stockholm så håller vulvagruppen inom rfsu, dit även studiecirkeln fittan i fokus är knuten till, på att starta upp ett projekt för att hjälpa folk att få just bra fittvård. Skrevs ett inlägg om det nyss. Återkommer med länk. Kanske kan vara något för dig!

 9. Hej!
  Har följt er blogg ett tag nu, och lyssnade just på intervjun med er i Ligga med P3. Jag vill bara säga att jag tycker det ni gör är så sjukt bra och viktigt, blir riktigt glad av att se att det finns såhär engagerade och drivna människor och ni förtjänar en riktigt stor kram allihopa! Ni har öppnat upp mina ögon och fått mig att inse hur viktigt det faktiskt är att prata fitta och inte skämmas för typ den häftigaste kroppsdelen ever. Tack för en superbra blogg!

 10. Hej alla ni fantastiska fittaktivister i Fittforfight!

  Jag har precis sett en intressant dokumentärfilm från 2009 som heter Orgasm Inc., som jag ville tipsa er om -ifall ni inte har sett den ännu-. Den handlar om hur läkemedelsindustrin har lyckat lobba för att skapa en diagnos -den sk. ”kvinnligt sexuell dysfunktionen”- och därmed fått möjligheten att hitta på och placera en ny läkemedel på marknaden, som i princip kan säljas till hälften av befolkningen i de rika delar av västvärlden. Alla måste se den!
  Här är trailern: http://www.youtube.com/watch?v=TUY-iTf2T1A.
  Här kan man ladda ner filmen -via torrent-: http://thepiratebay.org/torrent/6505372/Orgasm.Inc.2009.DVDRiP.XviD-SiC.
  Och här kan man läsa hur nya diagnoser skapas och omvandlas inför den nya versionen av DSM-V (som används inte vara in USA utan också av läkare och psykiatriker i Europa och hela Amerika) som kommer ut in May 2013.

  Tack för en helt underbar blogg!

  Virginia.

 11. Kara fitt for fight
  Jag har lange tankt att fan man skulle starta en fitt blogg och typ distro och lata sina vanner skriva om sina erfarenheter och tips. Det hela kom sig av att jag och mina vanner var frustrerade over vara fittors bemotande i samhallet och inom varden samt hur manniskor med fittors sexualitet ofta definierades av nagon helt annan. Sa nyligen startade jag en projekt utbildning och tankte att nu,nu maste jag ta tag i det har. En van pa utbildningen tipsade mig om eran hemsida. Och wow! Den har bloggen har allt det som jag ville forverkliga. Det kanns otroligt vackert och peppande och samtidigt kan jag inte lata bli att kanna en slags besvikelse. It has already been done, vilket ofta ar fallet nar man har en riktigt bra ide, infact det ar ofta besviset pa att ens idee ar bra. Inte for att det kan finnas for manga fittbloggar och kanske ar tiden mogen trots allt. Men jag vill saga tack for en otroligt fin och valgjord blogg tillagnad fittan. Ser fram emot att lasa fitt for fight istallet for morgontidningen framover.
  Kram
  a

  • Tack för dina fantastiska ord, och allt beröm och pepp. Att läsa fitt for fight istället för morgontidningen borde fler göra inser jag när jag läser det du skriver. För mig känns verkligen fitt for fight som en sjukt synliggörande plats för fittan och fittrelaterade saker och jag växer av stolthet varje gång vi får respons från någon annan som tycker att vi lyckas med just det.

   Och du, var inte besviken utan skicka in gästinlägg istället. Vi vill gärna dela med oss av inlägg från andra än oss själva. Skriv och skicka till fittforfight@gmail.com eller starta en systerblogg, fittor kan aldrig ta för mycket plats.

   Kram till dig med!

 12. Hej fantastiska Fitt for Fight! 😀
  Vill börja med att tacka för en av de bästa bloggar jag vet! Blir alltid galet pepp när jag läser er blogg!

  Jag har en liten fittspaning! 😀
  När Teater Hysterika och Lycklig Ungdom skulle spela på en mässa på internationella kvinnodagen blev vi först ganska opepp när vi insåg att det som skulle ha varit en mässa för kvinnliga företagare i Norberg istället var en skönhets- och hälsomässa.
  Det vi gjorde där var att spela Ögonblickligen, ett koncept som går ut på att publiken målar på en tom duk och vi tolkar det som målats och improviserar fram en föreställning.
  Vi blev helt galet lyckliga när vi såg att det målats en stor, glödande fitta på konstverket som vi skulle tolka. Föreställningen handlade sen om lust, skam och normer.

  Bilden är tyvärr lite mörk och suddig, men en ser den fantastiska fittan iaf! 😀

 13. Shoo hej på er.
  Jag halkade in på en länk till ”kniven i fittan”-dokumentären på er s(l)ida, och sen dess har jag besökt fittforfight lite då och då och tycker att det bara blir bättre ju mer jag läser här. Alltså verkligen. Här finns så bra utrymme att prata öppet och avslappnat om allt mellan klitta och anal (som en parafras på himmel och jord) och det är faktiskt uppkåtande att ta del av fittfakta på ett så fullkomligt ärligt, positivt och okomplicerat sätt. Ibland får jag lust att onanera när jag läser här, inte för att det är något porrigt över texterna utan för att min relation till min kropp förlorar alla tabun och blir oskämmig och enkel tack vare inläggen i bloggen.

  Efter denna hyllning vill jag dela med mig av en tragikomisk sak som min kompis berättat, nämligen att hennes mamma tyckte man skulle kalla flickans kön för ”kissen”, och dessutom berättade för sin dotter om hur barn blir till genom det bevingade uttrycket ”pappan stoppar sin snopp i mammans kiss”. Alltså wtf.
  Själv använder jag ”fitta” om kvinnligt kön, mest för att det är vad andra gör, inklusive min partner. Men jag tycker att mus är ganska kul också, dels för att håret där nere gör att det ser ut lite som ett djur och dels för att det blir som en levande liten varelse som bor där nere. Hehe.

 14. Jag älskar den här fitta bloggen, läste om laget som ville kalla sig vi är fitta, vi består av fitta spelare helt underbart att läsa, nu vill jag att fitta skall var något possitivt inte ett skällsord

 15. hej bästa bloggy!!!
  jag har precis gjort en konisering pga cellförändringar på livmodershalsen. har haft cellförändringar i över tre år nu och det blir aldrig bättre = trist. men det kan jag leva med. problemet är bara att jag innan jag fick detta besked inte hade nån aning om vad det var/innebar. mina kompisar var lika ovetandes som jag. kan ni inte skriva lite om det? det är kanske inte så kul men väldigt viktigt, tycker jag. MVH

 16. Fan! Nu blev jag sur igen… om man söker på synonymer till ordet oralsex så får man fram resultatet: suga och avsugning.
  Vad hände med ord för oralsex som utförs på ett kvinnligt kön?

 17. Hejsan! Jag lyssnade på era p3-klipp med Roberts intervjuer från Pride. Ni pratade om RFSU:s fittforum-kurs, och jag undrar ifall det finns någon liknande kurs idag? Är den öppen för alla? Jag skulle verkligen vilja gå en kurs när vi pratar fitta!

  • Hej!
   Det vi pratade om är en studiecirkel som heter Fittan i fokus, och som flera av oss är med i. Fittan i fokus är en del av RFSU Stockholms vulvagrupp, lite mer info finns här: http://www.rfsu.se/sv/RFSU-nara-dig/RFSU-Stockholm/Aktivera-dig/Vulvagruppen/

   Jag skrev ett inlägg förra våren också om Fittan i fokus: https://fittforfight.wordpress.com/2011/05/17/att-prata-fitta/

   Just nu finns två Fittan i fokus-grupper i Stockholm, men det är stängda grupper så det går tyvärr inte att gå med i dessa. Däremot går det alltid att starta upp ett ny Fittan i fokus-grupp! Hela tanken med studiecirkeln är att den utformas av sina deltagare, och att vi i gruppen tillsammans hjälps åt med att hålla i olika teman. Det som behövs är intresse från ca 10 personer. Att vara med i Fittan i fokus är helt fantastiskt, jag har lärt mig så enormt mycket om fittan, mig själv och massa annat. Det är den bästa grej jag gjort typ, det och bloggen. Att dessutom få diskutera fitta i sällskap med åtta andra enormt häftiga personer = magiskt.

   Om du skulle vara intresserad av att starta upp en Fittan i fokus-grupp där du bor så hjälper vi dig gärna med tips! Maila till vulvagruppen@gmail.com i så fall.

   Mer fittprat till folket!

 18. Fittan i konsthistorien (tips på tuffa fittbilder)
  Hej.
  Var på en föreläsning igår på uu om medeltida erotik. Fick bland annat
  lära mig om medeltidskyrkor med kragstenar som visar figurer
  som inte skäms för sin fitta! Sheela na gigs. Åsikterna om vad
  de betyder tycks gå isär, men i sig är de urhäftiga
  http://en.wikipedia.org/wiki/Sheela_na_gig

  Inte nog med det. Pilgrim badges (svenska?)
  typ pins man köpte vid ett pilgrimsmål för att visa
  man varit där kunde vara såhär fräsiga:

 19. Hej!

  Jag hittade din blogg och jag är intresserad av ditt perspektiv på ett projekt jag jobbar med som heter SocialFrihet.se. Projektet handlar till stor del om att fånga olika sociala situationer på film. Främst situationer där killar går fram till främmande tjejer men även när tjejer tar kontakt med killar.
  Det jag undrar är, hur står du till detta? Tycker du det ska vara lika normalt för en tjej att gå fram och flörta öppet med en kille, som tvärtom? I Sverige händer väl båda fallen väldigt sällan men vi skrev ett inlägg och gjorde en film om det på vår blogg när en tjejkompis gick fram till flera killar på stan och flörtade med dem.

  http://socialfrihet.se/se-en-tjej-florta-och-fraga-efter-telefonnummer/

  Tycker du att det spelar någon roll vem som tar första steget? Är det en mansroll eller kan/ska tjejer också göra det?
  Ser fram emot ditt svar! Du får gärna dela med dig om du tror det hade varit intressant för andra.

  Mvh Carl från SocialFrihet.se

  • Hej Carl!

   Vi är fler som skriver på bloggen, men jag svarar gärna på din fråga. Jag tycker att det är grymt att ni utmanar era gränser i vardagslivet, att göra alla de där grejerna som en egentligen kanske inte vågar.

   Jag tycker inte att könstillhörighet ska spela någon roll när det kommer till att våga flörta. Jag identifierar mig som kvinna och har nog ändå, och nu när jag tänker på det, varit ganska så duktig på att plocka upp karlar. Både engångskillar och fasta relationer. Men visst, det kan vara läskigt, men det är bara att utmana sig själv, liksom ni gör. Så om en är sugen på att prata/flörta med någon så ska en göra det, en ska inte låta sig begränsas av förväntningar på hur killar eller tjejer ska vara. Det är bara trist. Vad som är viktigt är att bete sig respektfullt, att respektera varandras gränser, inte tränga sig på, att kunna hantera att bli dissad, att inte ta i folk om de inte vill det, och att bära med sig att ”ett nej är alltid ett nej”.

   Linda från fff

 20. Hej! Jag har länge haft problem med järnbrist (nästan konstant), och vid mitt senaste besök på min vårdcentral frågade läkaren hur mycket jag brukar blöda vid varje mens. När jag berättat sa han att det var ovanligt mycket, och alltså inte så konstigt att jag har järnbrist när jag förlorar så mycket blod varje månad. Han föreslog att jag skulle börja med p-piller. Jag sa då att jag inte vill hålla på med några hormoner. Han föreslog då ett annat piller som används mot riklig mens. Jag frågade då hur de fungerade, och han sa att det var några hormoner i dem med (no shit!).
  Jag frågade då vad det finns för andra lösningar – kan man operera bort livmodern t.ex? Han sa då (med en lilla-gumman-röst) ”Haha,, jaaa du det är nog ingen läkare som gör det på kvinnor i fertil ålder!”
  Jag sa då ”Det är väl upp till mig om jag vill ha kvar livmodern eller ej! Jag förlorar för mycket blod regelbundet och har blodbrist i princip jämt.”
  Han svarade ”Joo visst, men det är ju upp till varje läkare att avgöra om man vill utföra en operation eller ej!”
  Blir så trött…! Till saken hör att jag länge velat bli av med livmodern (sedan jag var 17, är nu 23), då jag vill adoptera och ej föda barn. Skulle vara en sådan befrielse att slippa dräneras på blod varje månad, slippa mensvärk, slippa preventivmedel ( med folk jag känner).
  Borde det inte vara upp till mig att bestämma om jag vill göra operationen? Argumentet ”men du kanske ångrar dig och vill ha biologiska barn!!” känns så jävla svag!
  Vad kan jag göra för att bli tagen på allvar hos läkare och barnmorskor? Snälla hjälp!
  / trött

  • Åh äntligen! Som jag längtat efter att någon skall stötta mig i det här. Jag känner med dig till 100%. Jag är säker på att jag inte vill ha några barn och skulle jag nu vilja ha några går det ju att fixa på annan väg. Vill inte ha kvar min livmoder alls och folk tycker att jag är helt uppåt väggarna sjuk bara för att jag bär fitta och alltså förväntas vilja ha barn eller i alla fall förväntas vilja bära på en engångerimånaden-blodfylld livmoder. Nej du. Jag hoppas att man i framtiden skall kunna få välja att ta bort den. Om de finns fler skulle man kanske kunna göra nåt me de här. Kräva sin rätt typ. Förstå vad skönt att slippa allt tjat om att skaffa barn, bara kunna säga typ: Nä du, har ingen livmoder så du kan glömma dina barnbarn.. eller liknande… rätt skönt faktiskt..

 21. Hej!
  NI ÄGER! Jag blir så glad när jag läser om tjejer som vågar prata om det som många anser vara ”fult” och ”opassande”! Jag blir fortfarande lite generad och rödflammig i ansiktet när jag säger fitta i nåt sammanhang, men tack vare er blogg har det börjat gå över. Idag kan jag ärligt säga att jag älskar min fitta och det har jag enbart er och Ligga med P3 att tacka för.

  Jag är ensam bland mina vänner om att brinna för frågor om fittan och feminsim, mina väninnor brukar bara fnittra lite generat och jag tror att de i hemlighet tycker att jag borde tona ner lite. Många gånger känner jag att det är tråkigt att inte ha någon att diskutera detta öppet med… sen går jag in på er blogg och översköljs av fittkärlek!

  Tack för att ni får mig att våga vägra fittgenans!

  /entusiastisk läsare

 22. Hej fittisar! Jag är så glad att jag hittat hit för var jag än tittar i bloggvärlden dyker det upp sexistiska bloggar som sprider sig över intranätet och får mig att vilja spy på hela cybervärlden. Men så finns ni och ni är bara as grymma!

  Häromdagen visade min kära moder mig detta videoklipp i ett helt annat syfte, men medan jag sitter och tittar på klippet dyker det upp, trot eller ej, ett FITT HUS! Jag som trodde att nu gick det inte att överträffa den här bloggen med något mer fitt-skumt, men när jag såg det lite lätt rosaaktiga fitthuset kom jag genast att tänka på er och kände att jag behövde dela med mig men kanske framförallt rådfråga, är det bara jag som drar det här med fittan för långt, är det själva konstnären som medvetet gjort en fitta eller är det kanske bara så att jag skall acceptera läget och inse att det ÄR EN FITTA och att man KAN göra ett FITTHUS!!?? Ca 40 sek in i klippet kan man alltså beskåda konstverket. Enjoy!

 23. Vill bara poängtera att vi måste prata om de tonårskillar som benämns FÖRÖVARE i detta. De behöver vårt stöd, inte ett fördömande! /M

 24. Hej! Måste bara spy galla över Pevarylvagitorien. Vad är det för helvetes jävla skit? Skulle jättegärna höra om andras erfarenheter. Kändes som att jag skulle brinna upp inifrån. Nä, fy fan, aldrig igen.

 25. Hej! Jag undrar några saker angående könsord. Först och främst undrar jag varför du tror att det är en sådan skillnad i vad killar och tjejer tycker är okej. Jag skulle också vilja veta varför du tror att det blivit så okej med könsord som det blivit i dagens samhälle. Tack på för hand för hjälpen!
  Rebecka

  • Hej Rebecka,

   Våra samhällsstrukturer uppfostrar oss olika på grund av kön (bland annat), det ser vi som bidragande till att ”killar” och ”tjejer” tycker att olika saker är ok såsom du menar. Men vi tycker att det är viktigt att komma ihåg att ”tjejer” kan tycka olika mellan och inom varandra precis inom/mellan andra personer med andra könsidentiteter. Om könsord, menar du då som svärord eller bara könsord (som ord som beskriver en kroppsdel)? Vi tror på att det behövs mer könsord, dels för att det har funnits alldeles för få. Eftersom vi alla tycker lite olika, så är det ju himla göttigt att kunna välja av en mängd olika könsord för att ta det som kanske passar bäst för stunden eller som känns bäst: muff, fitta, ostron, snäcka, fjäril, mutta, vagina, slida, underliv, och många fler. Det är viktigt att ta tillbaka fittan till något positivt – det är inget svärord – det är ett könsord om något. Jag är inte helt säker på att jag fattade dina funderingar rätt, så hojta till igen om det är så.

 26. Hej!
  Snubblade in på denna sida efter att en kompis delat ”härmed säger jag upp mitt mansansvar”. Sjukt bra artikel! Just nu spelar jag och 5 andra kvinnor en teaterföreställning i Kristinehamn som heter vaginamonologerna. Jag är yngst (26år) och den äldsta är 65. Det har varit en så otrolig resa för oss alla. Från början var alla väldigt pryda och lite generade över lag. Men för varje gång vi hade reptillfälle försvann lite av den där blygheten. Vi insåg snabbt att om vi ska spela en karaktär som ska prata om sitt förhållande till sin vagina, så måste vi också göra det. Idag har vi premiär och det ska bli så kul att äntligen få visa upp detta för de som vågar komma. Vi bor i Kristinehamn som inte är en stor stad och bara namnet:Vaginamonologerna får folk att rynka på näsan.
  ”-vad är det för snusk? Nej sånt tycker jag är högst opassande”.
  Man ska inte prata om sitt ”därnere”. Man ska tydligen hålla alla ens tankar för sig själva. Varför det? Vi tar upp 6 kvinnors förhållande till sin vagina.
  En har en man som är otrogen för att hon inte rakar sin vagina, en har inte varit därnere sedan 1953 då hon fick en fontänorgasm och trodde det var fel på henne. En har haft många funderingar över sin vagina tills hon gick till en vaginaworkshop och lärde känna sig själv. En sätter sig emot hur våra vaginor blir bemötta i samhället med tamponger, gynstolorna i nazistiskt stål m.m och undrar om man kan inte göra det lite bekvämare för vaginorna. En tyckte att hennes vagina var så otroligt ful, tills hon träffade en man som älskade vaginor. Jag själv spelar en kvinna som under bosnienkriget blivit utsatt för våldtäkt som en systematiskt taktik i kriget.
  Alla dessa monologer känner man nån gång igen sig i.
  När vi blev intervjuade av vår lokaltidning fick vi frågan; när kommer penis-monologerna då?
  DET KAN DU VÄL INTE FRÅGA OSS OM! Samma som i artikeln.
  Hur skulle vi kunna sätta upp penis-monologerna?? Vi uppmuntrar män att göra det men vet även att ingen i vår stad kommer våga det.
  Tack för en sida där man får vara skapt som man är och våga fråga om sina funderingar.
  Har ni inget för er så kom till Christinateatern idag eller i morgon:Klockan 16.00 i Kristinehamn. För just på våran scen ska vi prata vagina, fitta, snippa, smula, mus, kussimurra tills vi storknar!:) vi hoppas innerligt att folk ska bli intresserade och låta oss turnera med denna viktiga pjäs. Tack för orden!

 27. Tack för en fantastisk blogg! Måste tipsa om Snuskiga Akademiens ordlista. Kanske kunde er redaktion/läsare tillföra lite fina fitt-ord?

  Allt gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s